TaiK:n Medialaboratorio esittäytyy Ars Electronicassa

Tämänsyksyisen Ars Electronica -festivaalin järjestäjät ovat kutsuneet Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratorion tuomaan osaamisensa näytille vuoden Campus-näyttelyyn Linziin, Itävaltaan. Kutsun ja esittäytymistilaisuuden merkitys on valtava, sillä Ars Electronica -festivaali on maailman vanhimpia ja merkittävimpiä mediataiteen ja -kulttuurin festivaaleja, ja Campus on tapahtuman keskeisintä osaa. Campus-näyttely - tänä vuonna nimeltään Beta Lounge - rakennetaan Linzin taideteollisen korkeakoulun tiloihin, kaupungin keskustorin viereen. Festivaali ja näyttely ovat avoinna 31.8.-5.9.2006.

Campus -näyttelyssä esitellään Medialaboratorion ja sen tutkimusryhmien toimintaa sekä kymmenien Medialaboratoriossa opiskelevien, sieltä valmistuneiden tai tutkimustaan suorittavien uusmedia-alan ammattilaisten töitä. Mukana on niin aivan uusia teoksia kuin kansainvälisillä festivaaleilla jo menestyneitä ja palkittuja töitä. Kokonaisuus muodostaa laajan ja mielenkiintoisen läpileikkauksen tuoreesta mediataiteesta ja -designista Suomessa.

Ars Electronican vuosittaiset kävijämäät liikkuvat sadan tuhannen hengen vaiheilla. Kansainvälisten tiedotusvälineiden ja teknologiakehittäjien edustajat ovat runsaslukuisina läsnä, samoin museo- ja taidemaailma.

Ars Electronica valtaa suuren osan Linzin näyttely- ja kulttuuritiloista: isännöityjä näyttelyitä, alan seminaareja ja konferensseja on syyskuun alussa runsaasti. Kilpailu Prix Ars Electronica omine näyttelyineen on yksi festivaalin kohokohdista, ja se on myös osoittautunut monen kansainvälisesti huomattavan mediataiteilijan uran lähtölaukaukseksi.

Lisätietoja:
Kati Åberg, tuottaja
kaberg@uiah.fi, puh. 041 507 8408
Philip Dean, Medialaboratorion johtaja
pdean@uiah.fi, puh. 040 501 0736

http://mlab.uiah.fi/arselectronica