Ginipik Press

Ginipik Pages | Moguli | Posti


Ginipik Press perustettiin vuonna 1990. Kustantamo julkaisi vuosikymmenen alkupuolella lukuisan joukon pienlehtiä:

Muusa 1Kansikuva isommassa koossa

Muusa-lehdestä se alkoi. Tein Muusan sarjakuvat Oriveden opistossa pelikaudella 89-90 ja lehti ilmestyi huhtikuussa 1990. Sarjakuviani oli julkaistu edellisenä vuonna pari irtosivua Kannuksessa ja Suuressa Kurpitsassa, mutta Muusa oli ensimmäinen mittava (32 sivua kaikkiaan) yritykseni julkituoda sarjakuviani.

Kopioin lehden ensimmäisen 300 kappaleen painoksen opiston kopiokoneella tosi mukavalle kierrätyspaperille, josta irronnut pöly tosin tukki koneen kokonaan. Haloo, onko huoltomies? Ympäristöystävällisyyskin on suhteellinen käsite.


Muusa 2Kansikuva isommassa koossa

Muusa kakkosessa (1991) jos jossain oli pieni kaunista. Lehdessä oli 48 sivua mutta vastaavasti se oli pikkuruinen, vain A7-kokoinen. Mukaan mahtui sentään juliste, A6-jättilakana. Liekö sitä monen puuceen seinillä Hevoshullun julisteiden seurassa ympäri Suomea?


SuolikuuKansikuva isommassa koossa

Suolikuun (1992) tein veljeni kanssa; kirjoitin lyhyitä kauhunovelleja jotka Pasi sitten kuvitti mustimmalla tussilla mitä kaupasta löytyy.


Olmi 1Kansikuva isommassa koossa

Olmi (1992) perustettiin eläinsarjakuva-innostukseni tuloksena. Niihin aikoihin lueskelin ahkerasti Fritz-kissaa, Klas Kattia ja Robert Nybergin mainioita Lädervargen-sarjoja ja pilakuvia ja tätä siitä seurasi. Ensimmäistä kertaa mukana oli myös suurempi joukko vierailevia piirtäjiä:Kaltsu, Robert Ottosson, Ville Pirinen ja Sami Toivonen.


Kansikuva isommassa koossa

Maailman Aivoatlas 1 (1992) sisälsi lähinnä muistikirjojen marginaaleihin kirjoitettuja pikku juttuja, tuumailuja, runoja ja myös silkkaa hörönlöröä. Aerosol-verkkolehden muinainen edeltäjä siis.


Kansikuva isommassa koossa

Bossen kootut kommellukset (1992) kasasi Kaltsu Kallion mainion tikku-ukon Bossen kommellukset... ee... kokoelmaksi. Bosse, aikamme viimeisiä suuria sankareita muuten, seikkaili tässä teoksessa mm. eri ulottuvuuksissa, otti kantaa asiaan jos toiseenkin ja rakastui!


Kansikuva isommassa koossa

Valaan hymy 5 (1992). Valaan hymy oli Kaltsun toimittama lehti, joka sisälsi monenlaista materiaalia sarjakuvista runoihin.


Olmi 2Kansikuva isommassa koossa

Olmi (1993) jatkoi ykkösen viitoittamalla reitillä. Tällä kertaa piirtäjinä olivat Jussi Karjalainen, Juha Koivunen, Joel Melasniemi, J-P Valkeapää, Kaltsu, Ville Pirinen ja Robert Ottosson allekirjoittaneen toimiessa käsikirjoittajana kolmelle lehden sarjakuvalle.


Kansikuva isommassa koossa

Valaan Hymy 6 (1993). Tämä Valaan hymyn viimeiseksi jäänyt numero sisälsi Kaltsun ja Christerin sarjoja kuvittaen mm. kämppäkaveruuden riemuja ja riesoja , nuoruuden kolttosia ja muita ihmeellisyyksiä.


Olmi 3Kansikuva isommassa koossa

Olmi (1996) päätti elukkatrilogian 64-sivuisena värikansin varustettuna albumina, joka julkaistiin Arktisen Banaanin ja Ginipik Pressin yhteistyönä. Piirtäjinä tällä kertaa Aapo Rapi, Perttu Mäkelä, Jussi Karjalainen, Robert Nyberg, Hans Nissen, Petteri Tikkanen, Juha Koivunen, Robert Ottosson, Tommi Hänninen, Kaltsu, Outi Vanamo, J. Styrman ja Gunnar Lundkvist.


Ginipik Pages | Moguli | Posti