Circle

Kotiinpaluu

Suunta

Porista kuuluu taas. Jo seitsemisen vuotta Suomen musiikkikarttaa elävöittänyt porilainen Circle julkaisi viidennen levynsä helmikuussa. Pori -niminen teema-albumi on Circlen kunnianosoitus kotikaupungilleen ja sen asukkaille sekä samalla porilaisuuden hengelle. Kuluvan vuoden aikana on luvassa myös Bad Vugumin julkaisema kokoelma Circlen varhaistuotannosta sekä Japanissa julkaistava livelevy.
Circlen kitaristi Jussi Lehtisalo näkee bändin kehityksen ikäänkuin vastakkaisena sille mihin musiikkibisneksessä yleensä ollaan totuttu. Kun muut vaihtavat isommalle levymerkille ja lähtevät valloittamaan maailmaa, vaihtaa Circle pienemmälle Metamorphosis-levymerkille ja palaa Poriin, jossa äidin ja isän väliin käpertyneenä on turvallista nukahtaa...
Mikä Porista ja porilaisesta musiikkikentästä tekee mielestäsi niin ainutlaatuisen ?

- Ei Porissakaan ole sellaisia potentiaalisia soittajia kovinkaan paljoa, samat henkilöt sielläkin kiertää aika pitkälti, mutta on hauskaa että vuosien varrella on siellä syntynyt tietynlainen yhteisymmärrys. Mun mielestä Porissa on tällä hetkellä aika hyvä musiikkitilaanne, sieltä on tulossa tällaisia nuoria ja lupaavia orkestereita, kuten Disco ja Carlos, jotka molemmat ovat aivan mielettömän hyviä.

- Porissa on tavallaan syntynyt sellainen uusi sukupolvi joka tekee omanlaistaan musiikkia ja jotka ovat huomattavasti paljon pidemmällä musiikin tarkastelussaan kuin me oltiin silloin pikkupoikina. On kiva huomata että se meidänkin toiminta silloin alussa kun tuli nämä Turtlet ynnä muut on myös jollain tavalla poikinut jatkoa, ja uskon että Discon ja Carloksen pojat on innostuneita edelleenkin meidän musiikista.
Porin musiikkielämässähän oli "kuollut hetki" 80-luvun Pori-rockin ja tämän nykyisen suuntauksen välissä?

- Kyllä näin voi sanoa. Mä olen esimerkiksi soittanut näiden nykyään jo entisen Deep Turtlen tyyppien kanssa silloin joskus aikaisemmin ennen kuin kummallakaan oli omaa bändiä ja olen ollut tekemisissä muutenkin

paljon niiden tiettyjen ihmisten kanssa. Mä olen varmaan ainoa jolla ei ole ollut hevibändiä taustalla, mutta silloin jossain vaiheessa kun oli nämä speed-metallit ja punk-poppi tuli niin monet soitti sitä.

- Se on jotenkin aika hyvin valikoitunut tämä nykyinen tyyli ja musta on aika hauskaa että Porissa on nykyään aika mielenkiintoinen nuorisokulttuuri, ne ovat kiinnostuneita paljon uudenlaisesta musiikista, esim. jotain Tortoisen levyä myydään Porisssa ihan kiitettävästi ja sitä kautta tietenkin leviää myös saksalainen ja ranskalainen vaihtoehtoinen musiikki.

Nuoret ovat alkaneet kyllästymään tällaisiin normaaleihin lippulaivoihin ja suunnannäyttäjiin mitä yleensä suomalaisessa rockissa on ollut. Sellainen CMX-Don Huonot ideologia on mun mielestäni jäämässä, kukaan ei oikein enää ainakaan Porissa ideoi niiden pohjalta. Sellainen "Länsirannikon shamanismi -meininki" on loppunut.

Lisää tästä!