Project description Project personnel Scheduled events Internal pages Links
Tervetuloa
Milloin?
Missä?

Helsingin yliopiston kulttuuri- ja sosiaaliantropologian ja Taideteollisen korkeakoulun medialaboratorion opiskelijat ja tutkijat ovat yhteistyössä Suomen Antropologisen Seuran ja Helinä Rautavaaran museon kanssa rakentaneet näyttelyn "Semana Santa - pääsiäinen Carúpanossa, Venezuelassa", joka avautuu yleisölle 15.4.2000 ja on esillä kesäkuun puoliväliin. Näyttely pohjautuu Helsingin yliopiston antropologian opiskelijoiden ja tutkijoiden pääsiäisenä 1999 Venezuelassa kokoamasta audiovisuaalisesta aineistosta.

Näyttely kertoo carúpanolaisten pääsiäisen vietosta: niin katolisen kirkon organisoimasta uskonnollisesta pyhästä viikosta kuin rentoutumisesta ystävien ja sukulaisten kanssa rannalla. Samalla valotetaan laajemminkin venezuelalaista kulttuuria seuraavien teemojen avulla: koti ja asuminen, kaupankäynti, katolinen pyhä viikko, synkretistiset uskonnot ja vapaa-ajanvietto rannalla.

Asemat

Näyttelyn kolme keskeistä elementtiä ovat kaikkia osastoja yhdistävä valokuvanäyttely, eri osastoihin rakennetut rekonstruktiot kuten koti ja esoteerinen kauppa sekä useat erilaiset mediatuotteet. Nämä mediatuotteet muodostuvat äänistä, videoista, heijastetuista ja painetuista panoraamakuvista, joista osa toimii vain katsojan aktiivisen toiminnan tuloksena. Näyttelyyn kuuluu myös äänimaailma, joka on luotu uusimpien digitaaliäänisignaalien prosessointilaitteistojen ja näyttelyä varten kehitetyn ohjelman avulla.

Näyttelyyn liittyy julkaisu "Semana Santa - pääsiäinen Carúpanossa, Venezuelassa: matkaopas näyttelyyn", joka valottaa esiteltävien asioiden taustoja.

Milloin?

Helinä Rautavaaran museo, Ahertajantie 5, 3. kerros, Tapiola, 02100 Espoo. (WeeGee) Tulo-ohje: Bussi Pojantie/Ahertajantien pysäkille, 194, 104, 101T, 106, 110T Helsingin linja-autoasemalta sekä Espoon bussit 15, 17,18.

Missä?

Aukioloajat ti, to, pe 11-17, ke 11-19, la-su 11-16.
Pääsiäisenä auki 21.-24.4.2000 klo 11-16.
Ja huomio: myös pääsiäispyhinä!

Pääsymaksu:
aikuisilta 30:-,
lapset alle 8 ilmaiseksi,
9-18 vuotiaat, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 20,-.

Lisätietoja email:
etnomuseo@kolumbus.fi.

Ajankohtaista

Project pages
Linkki näyttelyprojektin suunnittelusivuille (englanniksi): näyttelysuunnittelua, pohjapiirros, sisältöjä, tekijät.

Contact us