« Lehtiostoksilla - Magazine shopping | Main | Edustusta - Fellowship duties »

October 06, 2004

Järistystä ja kaupunkikuvia - Parks and city views

Olin äsken silmät ristissä nukkumaan menossa, kun alkoi tuoli täristä. Puoliksi pöydän alle kyyristyneenä, kaikki aistit valppaina, ja samalla kysmysmerkkinä, että mitä ihmettä voi tehdä, jos oikein järistää, tuijotin kelloa. Käytävältä avoimesta ikkunasta kuului natinaa ja kilkatusta, kun viereisen rakennustyömaan tellingit helisivät. Tavarat eivät sentään heiluneet pöydällä niinkuin elokuvissa. Vajaan minuutin vavisutti. Tuntui ikuisuudelle. Ensimmäinen maanjäristykseni. Muuten, en seonnut, vaan pöydän alle neuvotaan menemään suojaan jos oikein rytisee.

English-speakers, sorry, it's well past bedtime and I just experienced my first ever earthquake, so no translations this time. (It was very gentle and so forth, but for me quite enough.) It's just city sceneries I've been to, and enjoyed, anyway, so you'll be fine just browsing the photos if you wish.

Järistyksestä virkistyneenä päätin vihdoin laittaa viime päivien kuvia esille.

Odaiba_asema.jpg

Perjantaina leffassa Odaiban tekosaarella (tekojärvi, tekosaari, you know), johon on lysti mennä ensin liikenteen, sitten meren päällä kulkevaa junarataa pitkin. Mark, TaiKista, pitää siltaa pystyssä.

Odaiba_Mark_osoittaa.jpg

Saman helteisen päivän lämpimänä iltana näkymä Uenon puistosta.

Ameyayokocho_autot.jpg

Vieressä on Ameyoyokochon radanalainen kauppakujasto. Päältä suihkii mm. kantakaupunkia kiertävä Yamanote-juna. Kauppaa käydään rennolla meiningillä kengistä mereneläviin.

Ameyayokocho_1.jpg

Tutkija nuttura piukalla ja tyytyväisenä, kun tulosta syntyy. Opiskelijat pähkäilevät kyselylomaketta digikuvaamisesta.

Opiskelijat_tutkija.jpg
(Kuva: Machiko Kusahara)

Tutkijan hymy hyytyi, kun tajusi, että lomakkeet pitää analysoida. Yoyogipuistoon hommiin, jos helpottaisi, mutta heti joutui ongelmanratkaisupuuhiin. Kyltissä lukee No pedestrian only, Kielletty jalankulkija sallittu.

Yoyogi_kyltti.jpg

Oli lauantaipäivä ja Meiji-pyhäköllä useita juhlaseurueita, joista näyttävin tämä hääpari saattajineen. Heitä varten paikalla oli televisiokuvaaja.

Yoyogi_varjosaattue.jpg

Yoyogi_seurue.jpg

Väliin taas pari palaa japanilaista arkigraafista.

Pullokissa.jpg

Odaiba_leffamainos.jpg

Tänään sai kahden kaatosadepäivän jälkeen kulkea housunlahkeet kuivana. Lähdin (lomakkeiden kanssa) keisarillisen palatsin puistoon.

Chiyoda_puisto.jpg

Asfalttitiet puistoissa pitäisi kieltää koko maailman kattavalla lailla. Unohdin tämän epäkohdan, kun aurinko lämmitti ihoa, tuuli suhisi puissa ja tuoksui tutulle syysmetsälle. Oli ihanaa taas nähdä vihreää monissa sävyissä.

Chiyoda_piilopirtti.jpg

Chiyoda_puu.jpg

Chiyoda_vehrea.jpg

Posted by hrantavu at October 6, 2004 07:25 PM