Suomi English
Sivun pääsisältö
Etusivu Polku Työpajat Saavutettavuus Ryhmä Tiedotteet Yhteystiedot

Etusivu

Polku
Eri aisteille
Liikumme kaikki samoissa tiloissa ja käytämme samoja esineitä. Esineet ovat vastauksia monenlaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi muoto, ääni, tuoksu, tunto, muistot, materiaali ja ulkonäkö muovaavat kokemustamme esineistä.

Me olemme kaikki kyvyiltämme erilaisia. Polun tavoite on tuottaa näyttely, johon mahdollisimman moni voi tutustua. Tarkoitus ei ole alleviivata ihmisten erilaisuutta vaan tuottaa yhdenvertainen mahdollisuus kokemiseen mahdollisimman monille. Braille-pistekirjoituksella painetut tekstit, kohokartta, saavutettava tilasuunnittelu, suomeksi ja englanniksi kirjoitetut ja ääneen luetut tekstit on tarkoitettu tekemään eri-ikäisten, eri kulttuuria edustavien ja mm. näkö-, liikunta- tai kuulovammaisten vieraiden näyttelykokemuksesta miellyttävä.

Polku tuo näyttelykokemukseen mukaan tunteet ja muistot. Se johdattaa kävijän ulos museosta takaisin arkeen. Polulla on kolme pysähdyspaikkaa, jotka kannustavat pohtimaan suhdetta ympäristömme esineisiin.


Kiitos!
Huomioi kaikki -opiskelijaryhmä vastaa Polku-kokokonaisuuden suunnittelusta ja sisällön tuotannosta. Jukka Savolainen, Leena Svinhufvud Designmuseosta, Sari Salovaara Valtion taidemuseosta sekä kaikki pysäkkien 1 ja 2 toteuttamiseen osallistuneet ovat olleet suureksi avuksi. Opetusministeriön Vammaiset ja kulttuuri -toimikunta tukee projektia. He ja lukemattomat muut ihmiset ovat antaneet suuren panoksensa pysäkkien tuotantoon. Haluamme kiittää heitä kaikkia.
Copyright Huomioi kaikki, Medialaboratorio, Taideteollinen korkeakoulu 2005