Suomi English
Sivun pääsisältö
Etusivu Polku Työpajat Saavutettavuus Ryhmä Tiedotteet Yhteystiedot

Ryhmä

Jana Eske
Skenografi

Eske on opiskellut vuodesta 2000 Staatliche Hochschule für Gestaltung Karlshusessa, Saksassa, sekä vuodesta 2004 Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on hankkinut monipuolisesti työkokemusta installaation, scenografian sekä elokuvan ja television parissa ja osallistunut videoillaan moniin näyttelyihin, esimerkiksi: "Videonale 10", Bonnin taidemuseo / De Nachten -festivaali, Antwerpen / "là est partout / dort ist überall" in the Gallery de l´Ecole Régionale des Beaux-Arts de Rouen / France and European Media Art Festival Osnabrück / Germany.
Yhteydenotot: jeske at uiah.fi
Reka Kiraly
Graafinen suunnittelija

Kiraly on Unkarissa syntynyt graafinen suunnittelija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän parhaillaan viimeistelee opintojaan Taideteollisessa korkeakoulussa, Visuaalisen kulttuurin osastolla. Kiraly on kiinnostunut erityisesti saavutettavuudesta sekä opetustarkoituksiin tehtävästä graafisesta suunnittelusta sekä infodesignista. Vapaa-ajallan hän pitää painantatekniikoiden kuten litografian ja etsauksen parissa puuhastelusta ja hän tekee lyhytelokuvia ystäviensä kanssa.
Yhteydenotot: rkiraly at uiah.fi
Hanna Niemi-Hugaerts
Tuottaja

Niemi-Hugaerts työskentelee pääasiassa sekä uuden median että tapahtumatuotannon parissa tehden mm. konseptisuunnittelua. Tasa-arvoasiat ja tekijänoikeudet (mm.copyleft ja cc-lisenssit) kiinnostavat häntä, kuten myös saavutettavuus ja elektroniset aktivismin ja taiteen muodot. Hän aloittaa juuri viimeisen vuoden Taideteollisen korkeakoulun Media Laboratoriossa. Tulevaisuudessa hän haluaisi yhdistää työssään tutkimuksen ja luovan prosessin ohjaamisen.
Yhteydenotot: hniemi at uiah.fi
Nao Saito
Skenografi

Saito on syntynyt Tokiossa ja lapsuutensa hän vietti Japanin saarilla. Nyt hän opiskelee Taideteollisen korkeakoulun tilasuunnittelun osastolla, jossa hän jatkoi opintojaan saatettuaan loppuun arkkitehtuurin opinnot Tokiossa. Saito on tehnyt Iiris-keskuksen kohokartan (Helsinki, 2004), joka oli osa hänen saavutettavuuteen liittyvää teossarjaansa.
Yhteydenotot: naotoyaku at hotmail.com
Marjo Mäenpää
Johtava opettaja

Mäenpää toimii opettajana, tutkijana ja ammattilaisten uuden median opintojen johtajana Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratoriossa. Hän vastaa uuden median tuottaja opinnoista ja koordinoi opintoprojekteja, jotka keskittyvät design-for-all:iin, käyttäjäkeskeiseen suunnitteluun ja uuden median saavutettavuuteen. Hän on tuottanut useita media projekteja museoille. Hänen tohtori opintonsa tähtäävät uusien kerronnan muotojen löytämiseen uuden median kontekstissa. Haasteena on löytää laajalle yleisölle, kuten museokävijöille, sopivia ratkaisuja.
Yhteydenotot: mmaenpaa at uiah.fi
Kuva ryhmästä
Vasemmalta: Reka Kiraly, Marjo Mäenpää, Hanna Niemi-Hugaerts, Nao Saito ja Jana Eske.
Kuvaaja: Kebede Mergia.
Copyright Huomioi kaikki, Medialaboratorio, Taideteollinen korkeakoulu 2005