Suomi English
Sivun pääsisältö
Etusivu Polku Työpajat Saavutettavuus Ryhmä Tiedotteet Yhteystiedot

Polku

Kaksi osiota
Polku jakautuu kahteen osioon, jotka tukevat toisiaan ja näyttelykokemusta läpi museovisiitin. Molemmat tarjoavat sekä käytännöllisiä että luovia ratkaisuja saavutettavuusongelmiin. Huomioi kaikki -ryhmä on suunnitellut ja tuottanut molemmat osiot Luova teollisuus -näyttelyä varten.
Graafinen suunnittelu
Navigoimme museotilassa
Me olemme kaikki kyvyiltämme erilaisia. Graafisen suunnittelun tavoitteena Polku-kokonaisuudessa on tuottaa näyttely, jonka sisältöön jokainen voi tutustua - riippumatta siitä, minkälaisia kykyjä hänellä on. Polun graafinen osuus kulkee saumattomasti koko näyttelyn yhteydessä, tukien kävijää hänen valitsemallaan polulla. Tarkoitus ei ole alleviivata ihmisten erilaisuutta vaan tuottaa yhtäläinen kokemus kaikille.

Osio koostuu kohokartalla varustetusta esitteestä, sisääntuloaulan kohokartasta, Braille-pistekirjoituksella painetuista esitteistä ja museolle tehdystä ohjeistuksesta.
Installaatio
Liikumme jokapäiväisessä elämässä
Installaatio-osio tarjoaa yhden reitin, joka vie sinut läpi näyttelyn ja takaisin arkeen. Se koostuu kolmesta pysäkistä: Jokapäiväinen esine, Ensikosketus ja Olemme inhimillisiä olentoja.

Kuka olen tai miten elän? Olenko kenties vammautunut vai en? Liikumme kaikki samojen tilojen kautta ja käytämme samoja esineitä. Esineet ovat vastauksia monenlaisiin tarpeisiin. Esimerkiksi muoto, ääni, tuoksu, tunto, muistot, materiaali ja ulkonäkö ovat seikkoja, jotka muovaavat kokemuksemme ympäristössämme olevasta esineestä. Installaation kolme pysäkkiä näyttävät nämä seikat eri näkökulmista.
Copyright Huomioi kaikki, Medialaboratorio, Taideteollinen korkeakoulu 2005