Suomi English
Sivun pääsisältö
Etusivu Polku Työpajat Saavutettavuus Ryhmä Tiedotteet Yhteystiedot

Saavutettavuus

Yleistä
Saavutettava suunnittelu (Design for All) on oleellinen osa koko Taideteollisen korkeakoulun opetus- sekä tutkimustoimintaa. Vuodesta 2002 toimineen Mummi -opintoprojektin avulla tutustutaan käyttäjälähtöiseen suunnitteluun, tutkitaan ja tuotetaan laajalle yleisölle erilaisia mediainstallaatioita.

Multimodaalinen, moniaistinen käyttöliittymä on parhaimmillaan intuitiivinen, helppokäyttöinen ja monilla aisteilla saavutettava.   Mummi-opintoprojektien tärkeänä tavoitteena on auttaa tulevia mediasuunnittelijoita ymmärtämään, ettei ole olemassa tuotetta ilman käyttäjää ja käyttäjälle tärkeää sisältöä.

Museossa mm. digitaalisen median keinoin tarjottavan tiedon on oltava jokaisen saavutettavissa. Kulttuuriperinnön digitoimiseksi on useassa museossa meneillään mittavia projekteja. Digitoitujen tietojen esittäminen laajalle yleisölle on haastava tehtävä. Tietokoneen ruutu ei ole aina paras mahdollinen väline esittää tietoja. Uusi median keinoin voidaan tarjota käyttöliittymiä monille aisteille - myös kosketus, kuulo, haju, tunto, liike voivat olla välineitä, joita käytetään tiedonhankintaan.

Linkkejä
Copyright Huomioi kaikki, Medialaboratorio, Taideteollinen korkeakoulu 2005